EU's politiske strategi i forbindelse med ITU's verdensomspændende radiokommunikationskonference 2012 (WRC-12) (EØS-relevant tekst)

Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske Økonomiske og Sociale udvalg og Regionsudvalget vedrørende EU's politiske strategi i forbindelse med ITU's verdensomspændende radiokommunikationskonference 2012 (WRC-12) (EØS-relevant tekst)

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Andre forberedende retsakter
KOM20110180 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
06.04.2011
Dokumenttype:
Andre forberedende retsakter
Procedurenummer:
COM/2011/0180
EU's databaser om forslaget
  • 19-05-2011 kl. 23:59
    Møde nr. 32 i Europaudvalget

Kommissionens meddelelse  gennemgår punkterne på dagsordenen for den globale radiokommunikationskonference (WRC-12), der afholdes den 23. januar – 17. februar 2012 i Genève. 

På konferencen behandles emner af betydning for bl.a. det indre marked, lufttrafik, rumfart og miljø. Emnerne omfatter bl.a. anvendelsen af 800 MHz-frekvensbåndet efter EU’s overgang til digitalt tv, Galileo-systemet, det fælles europæiske luftrum (SESAR) og satellitkommunikation. 

I en forbindelse foreslår Kommissionen bl.a.:

  • at EU beskytter de frekvenser, der er nødvendige til Galileo-systemets drift, fra skadelige forstyrrelser fra andre radiobaserede anvendelser
  • at EU arbejder for at bevare Europas mulighed for at udvikle og implementere det bedst mulige lufttrafikstyringssystem på en effektiv og gennemsigtig måde
  • at Europæiske satellittjenester bør bevare deres førende position, samtidig med at det sikres, at frekvensressourcerne udnyttes på en effektiv måde
  • at EU sikrer beskyttelse af videnskabelige tjenester navnlig til bekæmpelse af klimaforandringer og beskyttelse af borgerne, da de er særligt følsomme over for forstyrrelser
  • at der i dagsordenen for den efterfølgende konference i 2015 eller 2016, indgår et punkt om frekvensressourcer til fremtidige bredbåndstjenester.

Endelig foreslår Kommissionen, at det danske EU-formandskab under konferencen i 2012 taler på vegne af EU med henblik på at samordne holdninger til de relevante punkter i samarbejde med Kommissionen.
 
Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter.