RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET Foreløbig evaluering af det fælles Eurostarsprogram

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET Foreløbig evaluering af det fælles Eurostarsprogram

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Rapport/beretning
KOM20110186 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
08.04.2011
Dokumenttype:
Rapport/beretning
Procedurenummer:
COM/2011/0186
EU's databaser om forslaget
  • 19-05-2011 kl. 23:59
    Møde nr. 32 i Europaudvalget

Formålet med Eurostars-programmet er at fremme markedsorienteret, tværnationalt forsknings- og udviklingssamarbejde blandt forskningsintensive små og mellemstore virksomheder (SMV’er). Programmet er et samarbejde mellem EU-landene og Island, Israel, Kroatien, Norge, Schweiz og Tyrkiet. De nationale tilskudsbudgetter til Eurostars ventes at udgøre mellem 2,6 og 3 mia. kr. for perioden 2008 til 2013, og de deltagende virksomheder medfinan-sierer lidt over 3,7 mia. kr.

I 2008 afsatte Rådet for Teknologi og Innovation 3,75 mio. kr. årligt til dansk deltagelse i Eurostars-programmet, og beløbet er efterfølgende blevet forhøjet til 22,5 mio. kr. årligt. 

Hovedkonklusionerne i midtvejsevalueringen er bl.a., at:

  • fterspørgslen på programmet har oversteget forventningerne
  • ledelsen af programmet er forbedret over tid og tilfredsheden med organiseringen er stigende
  • der stadig er mulighed for at forbedre de nationale procedurer i forhold til at reducere administrationen for brugerne
  • der er for stor forskel i deltagelsen mellem landene, og SMV’er uden in-ternational erfaring bør også tiltrækkes til programmet
  • der bør bruges flere midler på synlighed parallelt med, at der skal sikres flere midler til at finansiere en eventuel stigning i antallet af ansøgninger.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter.