Meddelelse vedr. Effektiv kvalitetsstyring inden for europæiske statistikker

Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet - Effektiv kvalitetsstyring inden for europæiske statistikker

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20110211 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
15.04.2011
Dokumenttype:
Meddelelse
Procedurenummer:
COM/2011/0211
EU's databaser om forslaget
  • 17-06-2011 kl. 08:00
    Møde nr. 36 i Europaudvalget
Kommissionens meddelelse indeholder en strategi for indførelse af et kvalitetsstyringssystem for statistikker, som anvendes til samordning af den økonomiske politik. Strategien lægger op til en forbedret styring af det Europæiske Statistiske System (professionel uafhængighed mv.). Kommissionen foreslår bl.a. en revision af såvel forordningen som adfærdskodeksen om europæiske statistikker, samt introduktionen af bindende nationale ’forpligtende indsatser for tillid til statistik’.

Kommissionen foreslår også en præventiv tilgang til kvalitetskontrol med statistikker om offentlige finanser, som bl.a. omfatter efterlevelsen af de påtænkte nationale ’forpligtende indsatser for tillid til statistik’, standardisering af offentlige regnskabsregler, kvalitetskontrol af ’kildedata’, systematisk risikoovervågning og sanktioner ved manglende efterlevelse.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".