Vilkår for brug af sitet

01.06.2022

EU.dk/50 er Folketingets officielle hjemmeside i anledning af markeringen af Danmarks 50-års EU-medlemskab. På sitet kan du uploade video- eller tekstindlæg med billede og dermed være med til at fortælle danskernes EU-historie.

Folketinget ønsker at skabe en bred dialog og debat, hvor alle kan være med uanset holdning til EU. På sitet skal forskellige politiske holdninger derfor respekteres, og vi opfordrer alle til at udvise respekt over for andre brugere og debattere i en god tone. 

Hvis redaktionen vurderer, at du uploader indhold, der ikke relaterer sig til Danmarks medlemskab af EU eller lever op til en god tone i debatten, så kan indholdet blive fjernet.  
Når du uploader indhold til sitet, så bekræfter du, at du har alle rettigheder til materialet, og ikke krænker tredjemands ophavsrettigheder. Bliver det Folketinget bekendt, at du alligevel har uploadet rettighedsbelagt indhold, som du ikke har tilladelse til at bruge, vil det blive fjernet.  

Du må altså kun uploade tekster, fotos, videoer og lignende, som du selv har lavet, eller som du har tilladelse til at bruge. Det betyder, at du ikke uden de nødvendige tilladelser, må uploade indhold, som du ikke selv har lavet, eller bruge indhold i dine opslag, som andre har ophavsretten til, f.eks. fotos, musiknumre, klip fra YouTube eller opslag fra Facebook eller lignende ophavsretligt beskyttet materiale, lavet af andre.  

Oplever du, at der ligger indhold på dette site, som krænker din ophavsret, kan du skrive til følgende mailadresse [email protected] eller ringe på tlf. 3337 3337 (hverdage kl. 10-14). Du skal dokumentere, at du har retten til indholdet. 

Når du uploader indhold til sitet, accepterer du, at Folketinget og andre brugere må dele og linke til dit uploadede indhold på sociale medier m.v.  

Folketinget kan i øvrigt fjerne dit indhold, hvis det  

  • indeholder oplysninger om navngivne eller på anden måde identificerbare enkeltpersoners private, herunder økonomiske, forhold, medmindre der er tale om oplysninger, der har været bredt gengivet i offentligheden, 
  • udstiller navngivne eller på anden måde identificerbare enkeltpersoner på urimelig måde, 
  • indeholder reklame eller andre kommercielle budskaber eller opfordring til støtte til bestemte organisationer m.v., 
  • indeholder oplysninger, der med rimelighed kan forventes at være undergivet fortrolighed, 
  • indeholder injurierende eller groft stødende udsagn eller usande påstande, der skal stå åbenlyst. Ytringsfrihed specielt med Folketinget som afsender, vejer tungt,så denne bestemmelse skal kun anvendes sjældent. 
  • indeholder truende, forhånende eller nedværdigende udsagn om grupper i samfundet, 
  • indeholder ukvemsord eller andet upassende sprog, der ikke understøtter en god debattone, jeg forslår helt upassende – igen, ytringsfrihed vejer tungt. Folketinget skal ikke smagscensurere 
  • billiger, forherliger eller opfordrer til forbrydelse, 
  • af andre grunde end de nævnte klart falder uden for formålet med sitet eller 
  • på anden måde end de nævnte har et indhold, hvis offentliggørelse på en hjemmeside, som drives for Folketinget, vil stride mod gældende ret.