Europaudvalget (EUU) Alm. del

Samling: 2004-05 (2. samling)

Europaudvalget, Alm. del spørgsmål 1

I forlængelse af udenrigsministerens svar om det teknisk-administrative arrangement mellem Kommissionen og Israel, som skal sikre, at varer fra bosættelser ikke indføres til EU til præferencetold (EUU alm. del spørgsmål 7), anmodes udenrigsministeren om at besvare følgende spørgsmål: Vil ministeren redegøre for, hvordan det tekniske arrangement, såfremt det endosseres af medlemslandene, vil blive implemeteret for så vidt angår de såkaldte blandingsprodukter og produkter, der delvist er fremstillet i en bosættelse. Det kan for eksempel være landbrugsprodukter fra forskellige producenter bosat i bosættelser, som blandes med produkter fra producenter bosat i selve Israel, inden de pakkes og sendes til Europa. Ligeledes kan der være tale om forarbejdede produkter, der delvist er fremstillet i en bosættelse og delvist i selve Israel. Specifikt ønskes der svar på følgende: a) Vil de udstedte oprindelsescertifikater i tilfældet blandingsprodukter nævne samtlige lokaliteter, som produktet kan være dyrket i og/eller er fremstillet og pakket i? b) Efter hvilke kriterier vil de europæiske toldmyndigheder afgøre om oprindelsescertifikater, der måtte angive flere lokaliteter i selve Israel og i besatte områder, skal pålægges told eller ej? c) Hvilke foranstaltninger agter de israelske toldmyndigheder at iværksætte for at kontrollere, at producenterne og forhandlerne af blandingsprodukter mærker varerne i overensstemmelse med bestemmelserne i det tekniske arrangement? Spørgsmålet har tidligere været stillet i folketingsåret 2004-05, 1. samling, jf. alm. del - spørgsmål 8.
Dato: 08-03-2005
Status: Endeligt besvaret
Emne: skattepolitik
Dokumentdato: 02-05-2005
Modtaget: 02-05-2005
Omdelt: 02-05-2005

EUU alm. del - svar på spm. 1, fra udenrigsministeren

UMs besvarelse af spørgsmål nr. 1 af 8. marts 2005 (EUU alm. del.) (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 08-03-2005
Modtaget: 08-03-2005
Omdelt: 07-03-2005

Spm. om præferencetold ved produkter produceret af producenter bosat i bosættelser eller producenter bosat i selve Israel, til udenrigsministeren

Spm. om præferencetold ved produkter produceret af producenter bosat i bosættelser eller producenter bosat i selve Israel, til udenrigsministeren (pdf-version)
Html-version