§ 20-spørgsmål S 2237 Om salg af t-shirts til fordel for terrororganisationer

Til: Udenrigsminister Per Stig Møller (KF)
Dato: 26-01-2006
Samling: 2005-06
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 26-01-2006
Endelig besvarelse 10-02-2006
Spørgsmålets ordlyd:
Hvad kan udenrigsministeren oplyse om indholdet af den diplomatiske note, som den colombianske regering har sendt til den danske regering i anledning af det danske tøjfirma Fighters and Lovers salg af t-shirts til fordel for terrororganisationer opført på EU's terrorliste, herunder oplyse om indholdet af besvarelsen af noten, og hvad vil regeringen gøre for, at vi ikke på baggrund af denne sag får et dårligt omdømme i udlandet?
Skriftlig begrundelse:
Det fremgår af dagspressen, at den colombianske regering har sendt en diplomatisk note til den danske regering. Noten er en klage over, at et dansk tøjfirma sælger t-shirts til fordel for terrororganisationer opført på EU's terrorliste blandt andet terrororganisationen FARC, der opererer i Colombia. Spørgeren har i spørgsmål til justitsministeren spurgt ind til, hvorvidt politiet i Danmark vil forfølge sagen, idet firmaets aktiviteter, som de forsvarer offentligt, ser ud til at være en klokkeklar overtrædelse af terrorlovgivningen. Justitsministeren har oplyst, at Københavns politi efterforsker sagen som en overtrædelse af straffelovens § 114 A om økonomisk støtte til terrororganisationer. Spørgeren er interesseret i at få indholdet af den colombianske note samt indholdet af svaret på noten oplyst.
Dokumentdato: 26-01-2006
Modtaget: 26-01-2006
Omdelt: 26-01-2006

Hvad kan ministeren oplyse om indholdet af den diplomatiske note, som den colombianske regering har sendt til den danske regering i anledning af det danske tøjfirma Fighters and Lovers salg af t-shirts til fordel for terrororganisationer opført på EU's terrorliste, herunder oplyse om indholdet af besvarelsen af noten, og hvad vil regeringen gøre for, at vi ikke på baggrund af denne sag får et dårligt omdømme i udlandet?

Hvad kan ministeren oplyse om indholdet af den diplomatiske note, som den colombianske regering har sendt til den danske regering i anledning af det danske tøjfirma Fighters and Lovers salg af t-shirts til fordel for terrororganisationer opført på EU's terrorliste, herunder oplyse om indholdet af besvarelsen af noten, og hvad vil regeringen gøre for, at vi ikke på baggrund af denne sag får et dårligt omdømme i udlandet? (pdf-version)
Html-version