§ 20-spørgsmål S 603 Om nærhedsprincippet i sager med parter fra forskellige lande.

Til: Justitsminister Lene Espersen (KF)
Dato: 28-10-2005
Samling: 2005-06
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 28-10-2005
Endelig besvarelse 06-11-2005
Spørgsmålets ordlyd:
Vil ministeren oplyse, hvorfor hun i grundnotat om den europæiske småkravsprocedure af 3. maj 2005 på side 10 under redegørelsen om nærhedsprincippets overholdelse alene forholder sig til de grænseoverskridende sager, mens hun på side 1 under 'resumé' klart understreger, at forslaget skal ”omfatte såvel rent interne (nationale) sager som sager med et grænseoverskridende islæt', vil ministeren give en begrundelse herfor og endvidere foretage den analyse af nærhedsprincippet i forhold til rent nationale småkravsprocedure, som ikke er indeholdt i det nævnte notat?
Skriftlig begrundelse:
Der er næppe tvivl om, at nærhedsprincippet er overholdt i de sager, som involverer parter fra forskellige lande. Her virker det åbenbart, at man må ud i lovvalg, hvis der er forskel mellem landenes regler. Derimod forekommer det besynderligt, at ministeren ikke finder anledning til i forbindelse med, at forslaget lægger op til også at gælde rent interne sager, at vurdere dette. Det er jo netop i de sager, som er af rent intern/national karakter, at der er problemer med, at EU blander sig. Derfor forekommer det stærkt besynderligt, at ministeren i sin nærhedsanalyse under pkt. 6 slet ikke forholder sig til denne problemstilling men alene omtaler det fuldkommen åbenbare, at de grænseoverskridende problemer er indeholdt i nærhedsprincippet. Under resumeet understreger ministeren, at der er tale om både nationale og internationale aftaler. Derfor virker det stærkt besynderligt, at ministeren under nærhedsanalysen kun vil forholde sig til de internationale aftaler.
Dokumentdato: 09-11-2005
Modtaget: 09-11-2005
Omdelt: 09-11-2005

Svar på spm nr. S 603

MFK40249 (pdf-version)
Html-version
BGJ40086 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 28-10-2005
Modtaget: 28-10-2005
Omdelt: 28-10-2005

Vil ministeren oplyse, hvorfor hun i grundnotat om den europæiske småkravsprocedure af 3. maj 2005 på side 10 under redegørelsen om nærhedsprincippets overholdelse alene forholder sig til de grænseoverskridende sager, mens hun på side 1 under 'resumé' klart understreger, at forslaget skal ”omfatte såvel rent interne (nationale) sager som sager med et grænseoverskridende islæt', Vil ministeren give en begrundelse herfor og endvidere foretage den analyse af nærhedsprincippet i forhold til rent nationale småkravsprocedure, som ikke er indeholdt i det nævnte notat?

Vil ministeren oplyse, hvorfor hun i grundnotat om den europæiske småkravsprocedure af 3. maj 2005 på side 10 under redegørelsen om nærhedsprincippets overholdelse alene forholder sig til de grænseoverskridende sager, mens hun på side 1 under 'resumé' klart understreger, at forslaget skal ”omfatte såvel rent interne (nationale) sager som sager med et grænseoverskridende islæt', Vil ministeren give en begrundelse herfor og endvidere foretage den analyse af nærhedsprincippet i forhold til rent nationale småkravsprocedure, som ikke er indeholdt i det nævnte notat? (pdf-version)
Html-version