Sagen er afsluttet. Vedtaget ved: Forordning (EF) nr. 700/2007

forslag om afsætning af kød fra kvæg, som højst er tolv måneder gammelt

Forslag til Rådets forordning om afsætning af kød fra kvæg, som højst er tolv måneder gammelt

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20060487 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
08.09.2006
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
CNS/2006/0162
Beslutningsprocedure:
Høringsprocedure - CNS
Retsgrundlag:
Art. 37, stk. 2 EF
EU's databaser om forslaget

Forslaget har til formål at forbedre afsætningsvilkårene for kød fra kvæg på højst tolv måneder. Forslaget er foranlediget af, at der i medlemsstaterne sker salg af dette kød under samme betegnelser, uagtet at disse dyrs kendetegn på slagtetidspunktet ofte varierer fra den ene medlemsstat til den anden. Kommissionen finder, at dette forhold forstyrrer samhandlen, fremmer illoyal konkurrence samt kan skabe forvirring og vildledning af forbrugerne.

Forslaget består af en mærkningsdel og en sporbarhedsdel.

Mærkningsdelen består af krav om mærkning med henholdsvis en angivelse af kategoribetegnelse og en varebetegnelse. I alle led af produktionen og ved salg skal kødet (dog ikke direkte til forbrugeren) være mærket med en kategoribetegnelse, henholdsvis V for dyr på højst 8 måneder, og Z for dyr på over 8 måneder, men højst 12 måneder.

Sporbarhedsdelen består af en registrering af henholdsvis dyrenes identifikationsnummer og fødselsdato, et referencenummer samt en registrering af ankomst- og afgangsdato i virksomheden.

Kød importeret fra tredjelande skal mærkes i henhold til forordningen.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".