Grønbog om sundhedspersonale i Europa

Grønbog om sundhedspersonale i Europa

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Grønbog
KOM20080725 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
10.12.2008
Dokumenttype:
Grønbog
Procedurenummer:
COM/2008/0725
EU's databaser om forslaget
I grønbogen skitserer Kommissionen en række fælles udfordringer for de europæiske sundhedsvæsener, som øger behovet for sundhedspersonale og stiller nye krav til deres kompetencer.

Endvidere indeholder grønbogen en række indsatsområder, som Kommissionen finder væsentlige i forhold til fremtidige overvejelser om, hvad der kan gøres nationalt og på EU-plan for at imødekomme udfordringerne på en effektiv måde uden negative følger for sundhedsvæsener uden for EU (”brain-drain”). Disse indsatsområder er bl.a. rekruttering og fastholdelse af sundhedspersonale, øget indsats for sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse, uddannelse og sundhedspersonalets mobilitet i EU.

Grønbogen skal ses i lyset af Kommissionens sundhedsstrategi fra 2007. Strategien lægger op til en ny tilgang, som skal sikre, at EU i videst mulig udstrækning bidrager til at imødegå udfordringer som sundhedstrusler, pandemier, livsstilsrelaterede sygdomme, ulighed og klimaforandringer i et udvidet EU med 27 medlemsstater.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".