Sagen er afsluttet. Vedtaget ved: Beslutning 2009/912/EF

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets beslutning om Fællesskabets deltagelse i et europæisk program for metrologisk forskning

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets beslutning om Fællesskabets deltagelse i et europæisk program for metrologisk forskning, der gennemføres af flere medlemsstater (EØS-relevant tekst)

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til beslutning
KOM20080814 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
03.12.2008
Dokumenttype:
Forslag til beslutning
Procedurenummer:
COD/2008/0230
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 169 EF, Art. 172, afsnit 2 EF
EU's databaser om forslaget

Kommissionens forslag vedrører Fællesskabets deltagelse i et artikel 169-initiativ om et europæisk program for metrologisk forskning (EMRP).

Formålet med EMRP, er at integrere nationale programmer fra 22 deltagerlande, herunder Danmark, i et enkelt fælles forskningsprogram og derved understøtte målsætningerne for de nationale målesystemer i Europa.

Forslaget finansieres gennem et EU-bidrag på maksimalt 200 mio. euro i perioden 2009-2013. Danmark betaler ca. 2 pct. af EU's udgifter, svarende til en indirekte dansk udgift på op til 4 mio. euro (ca. 30 mio. kr.) i perioden. 

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".