Meddelelse fra Kommissionen: Fem år i et udvidet EU - økonomiske resultater og udfordringer

Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske Økonomisk og Sociale Udvalg, Regionsudvalget og Den Europæiske Centralbank: Fem år i et udvidet EU - økonomiske resultater og udfordringer

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20090079 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
20.02.2009
Dokumenttype:
Meddelelse
Procedurenummer:
COM/2009/0079
EU's databaser om forslaget

Ifølge Kommissionen har den historiske udvidelse været en stor succes for såvel EU som for de 27 EU-landes borgere. EU er i dag verdens største integrerede økonomiske område og repræsenterer mere end 30 pct. af verdens BNP. Hertil kommer, at udvidelsen har øget EU's vægt i verden og styrket EU som international aktør i såvel økonomisk som politisk henseende.

Udvidelsen har bidraget til at opbygge demokratiet i de nye lande og der er skabt et omfattende økonomisk opsving og levestandarden er forbedret i de nye lande.

Ifølge Kommissionen har udvidelsen også betydet en række fordel for de gamle medlemslande. Bl.a. har den øgede migration fra de nye til de gamle medlemslande bidraget til at udjævne udsving i arbejdskraftefterspørgslen.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".