§ 20-spørgsmål S 1035 Om retspræsidenten i Holstebros opgavetildeling til afdelingskontoret i Thisted.

Til: Justitsminister Lars Barfoed (KF)
Dato: 28-01-2011
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 28-01-2011
Endelig besvarelse 02-02-2011
Spørgsmålets ordlyd:
Er ministeren enig med retspræsidenten i Holstebro i, at opgavetildelingen til afdelingskontoret i Thisted er i overensstemmelse med det lovgivningsarbejde, der blev udført i Folketinget, efter at lovforslaget om domstolsreformen inklusive forarbejde blev overdraget til politisk behandling, og hvor der af hensyn til Thy/Mors-området, der ligger 100 km fra hovedtingsstedet, blev truffet bestemmelse om at oprette et afdelingskontor i Thisted?
Skriftlig begrundelse:
Det kan synes uforståeligt for lokalbefolkningen i Thy og på Mors, at tiltalte og vidner fra dette område i domsmandssager m.v. for en stor dels vedkommende skal tage mere end 100 km til hovedtingstedet i Holstebro, tillige henset til den mange stedet meget ringe dækning med offentlige transportmidler.
Dokumentdato: 28-01-2011
Modtaget: 28-01-2011
Omdelt: 28-01-2011

Er ministeren enig med retspræsidenten i Holstebro i, at opgavetildelingen til afdelingskontoret i Thisted er i overensstemmelse med det lovgivningsarbejde, der blev udført i Folketinget efter at lovforslaget om domstolsreformen inklusive forarbejde blev overdraget til politisk behandling, og hvor der af hensyn til Thy/Mors-området, der ligger 100 km fra hovedtingsstedet, blev truffet bestemmelse om at oprette et afdelingskontor i Thisted?

Er ministeren enig med retspræsidenten i Holstebro i, at opgavetildelingen til afdelingskontoret i Thisted er i overensstemmelse med det lovgivningsarbejde, der blev udført i Folketinget efter at lovforslaget om domstolsreformen inklusive forarbejde blev overdraget til politisk behandling, og hvor der af hensyn til Thy/Mors-området, der ligger 100 km fra hovedtingsstedet, blev truffet bestemmelse om at oprette et afdelingskontor i Thisted? (pdf-version)
Html-version