Det Europæiske Forskningsråd - Vejen til skabelse af forskning i verdensklasse

Meddelelse fra Kommissionen til Rådet og Europa-Parlamentet. Det Europæiske Forskningsråd - Vejen til skabelse af forskning i verdensklasse

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Andre forberedende retsakter
KOM20090552 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
22.10.2009
Dokumenttype:
Andre forberedende retsakter
Procedurenummer:
COM/2009/0552
EU's databaser om forslaget
Et uafhængigt panel blev nedsat i december 2008 med det formål at forestå en evaluering af Det Europæiske Forskningsråds (EFR) struktur og mekanismer i forbindelse med midtvejsevalueringen af syvende rammeprogram for forskning (FP7). Panelet afsluttede sit arbejde i juli 2009. Evalueringspanelets overordnede konklusion er, at EFR er en succes som et paneuropæisk forskningsfinansierende organ, Samtidig understreges behovet for justeringer i EFRs struktur for at skabe et bæredygtigt forskningsfinansierende organ.

Kommissionens meddelelse indeholder en række aktioner, der sigter mod at gennemføre EU's ambitioner for EFR. Disse tager hensyn til henstillingerne fra undersøgelsespanelet og er udarbejdet under hensyntagen til Kommissionens egne evalueringer af de gjorte erfaringer.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".