L 56 Forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi og lov om ændring af lov om elforsyning, lov om fremme af vedvarende energi og elsikkerhedsloven og om ophævelse af lov om tilskud til fremme af vedvarende energi i virksomheders produktionsprocesser.

(En forenklet og hurtig ansøgnings- og tilladelsesproces for repowering af bestående elproduktionsanlæg på havet, tinglysning vedrørende elproduktionsanlæg i den eksklusive økonomiske zone, justering af administrationen af visse pristillægsordninger til VE-anlæg og forlængelse af frist for anmodning om udbetaling af tilskud).

Af: Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard
Udvalg: Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 1

Vil ministeren redegøre for, hvorfor lovforslagets foreslåede forenkling af ansøgnings- og tilladelsesprocessen for repowering af bestående elproduktionsanlæg på havet udelukkende gælder mindre reparationer, forbedringer m.v. og ikke større ændringer som f.eks. fuld udskiftninger af vindmøller, repowering med levetidsforlængelser m.v.?
Dato: 06-11-2023
Status: Endeligt besvaret
Emne: alternative og vedvarende energikilder
Dokumentdato: 20-11-2023
Modtaget: 20-11-2023
Omdelt: 20-11-2023

L 56 - svar på spm. 1 om, hvorfor lovforslagets foreslåede forenkling af ansøgnings- og tilladelsesprocessen for repowering af bestående elproduktionsanlæg på havet udelukkende gælder mindre reparationer, forbedringer m.v.

Svar på L 56, spm 1 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 06-11-2023
Modtaget: 06-11-2023
Omdelt: 06-11-2023

Spm. om, hvorfor lovforslagets foreslåede forenkling af ansøgnings- og tilladelsesprocessen for repowering af bestående elproduktionsanlæg på havet udelukkende gælder mindre reparationer, forbedringer m.v.

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version