Leg og lær om EU i stort digitalt rollespil – kvit og frit!

08.12.2021

Vi tilbyder et gratis rollespil om EU til 4 ungdomsuddannelser i foråret 2022 efter først-til-mølle-princippet. Tilmeld jer her.

Folketingets EU-Oplysning tilbyder et gratis EU-rollespil til ungdomsuddannelser over hele landet. Rollespillet er en simulation af EU’s beslutningsproces og varer i alt 5 timer inklusiv 30 minutters frokostpause. Målet er at engagere unge i europæiske politiske problemstillinger og give dem mulighed for at lege sig til indsigt i, hvordan EU fungerer. 

Eleverne forhandler om, hvornår man må bo og arbejde i EU’s medlemslande ved at få indflydelse på Kommissionens direktiv. Det digitale rollespil tildeler eleverne forskellige roller, som konkurrerer om at trække det endelige direktiv i en bestemt retning. Rollerne er henholdsvis Europa-Kommissionen, partigrupper i Europa-Parlamentet, lande i Ministerrådet, presse og lobbyister.  

Eleverne er på skolen med bærbare computere, som instruerer eleverne i deres roller og dirigerer dem rundt til møder og forhandlinger – vi er selvfølgelig også til stede med hjælp og vejledning. I kan læse mere om spillet her: 

Hvis du har lyst til at tilmelde dine elever i foråret 2022, skal I kunne mønstre: 

  • Mellem 70-250 elever  
  • 5 timers spilletid

Skriv en mail til os på [email protected] med navn på ungdomsuddannelse, antal deltagende elever samt en ønsket dato for afholdelse af spillet hurtigst muligt, og så vender vi tilbage.