Du kan søge tilskud til debatter om Europas fremtid

04.06.2021

Europa-Nævnet har oprettet en ny pulje, hvor du kan søge om tilskud til debatter og borgerhøringer om Europas udfordringer. 

Initiativet kommer for at sikre, at så mange borgere som muligt fra Danmark kan deltage i ”Konferencen om Europas fremtid”. Konferencen er en serie debatter, hvor folk fra hele Europa kan udveksle ideer. 

Tilskuddet gives til at gennemføre debatter og borgerhøringer om Europas fremtid, hvor borgernes synspunkter indsamles og videregives til EU på den digitale platform ”Fremtiden er i dine hænder”.

Europa-Nævnets pulje er oprettet for at støtte følgende aktiviteter:

  • Den flersprogede digitale platform ”Fremtiden er i dine hænder”, hvor borgerne kan dele idéer, kommentere andres idéer og indsende bidrag online.
  • Decentrale arrangementer – onlinearrangementer, fysiske arrangementer og hybridarrangementer, der afholdes af personer og organisationer samt af nationale, regionale og lokale myndigheder i hele Europa.

Fristen for at indsende en ansøgning om tilskud til debatter om Europas fremtid er onsdag den 11. august klokken 12:00. Organisationer, visse institutioner, virksomheder og privatpersoner kan søge om tilskud. Læs mere om puljen og hent ansøgningsskema hos Europa-Nævnet.

Hvad handler Konferencen om Europas fremtid om? 

EU har sat fremtiden til debat og diskuterer, om man har de rigtige politikker og kompetencer til at løse tidens store udfordringer. Det sker under overskriften "Konferencen om Europas Fremtid".  

Europas borgere er inviteret til at byde ind med, hvad de synes er vigtigt at diskutere. Input skal både behandles på en række store folkehøringer og på en ny plenar med politikere fra de nationale parlamenter, Europa-Parlamentet og Ministerrådet.