L 3 Forslag til lov om ændring af lov om produktionsskoler.

(Vejledning via Ungdommens Uddannelsesvejledning, skolernes information og annoncering og elektronisk indberetning af oplysninger til beregning af kommunalt bidrag).

Af: Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V)
Udvalg: Uddannelsesudvalget
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 06-10-2004
1. behandlet / henvist til udvalg 20-10-2004
Betænkning afgivet 01-12-2004
2. behandlet/direkte til 3. behandling 07-12-2004
3. behandlet, vedtaget 16-12-2004
Ministerområde:
Undervisningsministeriet
Resumé:
Loven indfører et krav om, at en produktionsskole kun kan optage deltagere med statstilskud, når kommunalbestyrelsen i den unges hjemstedskommune gennem Ungdommens Uddannelsesvejledning vurderer, at den unge er omfattet af målgruppen for produktionsskoler. Loven indfører endvidere krav om, at produktionsskolerne fremover i deres information og annoncering, herunder på skolernes hjemmesider på internettet, skal oplyse om målgruppen. Endelig betyder loven, at sagsgangen vedrørende beregning af kommunale bidrag bliver elektronisk, så al kommunikation mellem de involverede parter foregår via en elevdatabase.

Baggrund:
Produktionsskolernes målgruppe var den gruppe unge, som havde vanskeligst ved at finde fodfæste i uddannelsessystemet eller på arbejdsmarkedet. Lovforslagets formål var således at understøtte regeringens politik om, at flest muligt unge skulle få en kompetencegivende uddannelse.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 62 stemmer for (V, DF og KF) mod 46 (S, SF, RV, EL og KD).