L 188 Forslag til lov om ophævelse af lov om amtskommunal indkomstskat og ophævelse af lov om regulering af statstilskud til amtskommuner ved ændringer i den amtskommunale udskrivningsprocent.

Af: Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Udvalg: Kommunaludvalget
Samling: 2005-06
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 29-03-2006

Fremsættelsestale af lovforslag

20051_l188_fremsaettelsestale (html)

Skriftlig fremsættelse (29. marts 2006)

 

 

Indenrigs- og sundhedsministeren (Lars Løkke Rasmussen):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:

Forslag til lov om ophævelse af lov om amtskommunal indkomstskat samt ophævelse af lov om regulering af statstilskud til amtskommuner ved ændringer i den amtskommunale udskrivningsprocent

(Lovforslag nr. L 188).

Det foreliggende lovforslag indgår i udmøntningen af regeringens aftale fra juni 2004 med Dansk Folkeparti om en strukturreform, den efterfølgende aftalte udmøntningsplan fra september 2004, og det skal ses som en forudsætning for aftalen af 27. februar 2006 mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om en kommunal finansieringsreform.

Som følge af kommunalreformen nedlægges amtskommunerne og antallet af skatteudskrivende niveauer reduceres fra tre til to pr. 1. januar 2007. Lovforslaget er et led i udmøntningen af den del af aftalen om kommunalreformen, der vedrører amtskommunernes nedlæggelse.

Lovforslaget indebærer, at lov om amtskommunal indkomstskat og lov om regulering af statstilskud til amtskommuner ved ændringer i den amtskommunale udskrivningsprocent ophæves den 1. januar 2007.

Den amtskommunale indkomstskat afløses delvist af det statsligt udskrevne sundhedsbidrag, og den øvrige del af den amtskommunale indkomstskat tilgår kommunerne, og indgår ved fastsættelsen af den kommunale skatteudskrivning for 2007.

Jeg skal endelig gøre opmærksom på, at lovforslaget €" bortset fra mindre lovtekniske justeringer €" fremsættes uændret i forhold til det forslag, der har været udsendt i høring. Partierne bag aftalen om finansieringsreformen vil drøfte, hvorvidt de høringssvar, der er indkommet, giver anledning til initiativer, herunder evt. at fremsætte ændringsforslag.

Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget med bemærkninger, tillader jeg mig at anbefale forslaget til hurtig og velvillig behandling i Det Høje Ting.