L 2 Forslag til finanslov for finansåret 2006.

Af: Finansminister Thor Pedersen (V)
Udvalg: Finansudvalget
Samling: 2005-06
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 04-10-2005

Fremsættelsestale af lovforslag

20051_l2_fremsaettelsestale (html)

Skriftlig fremsættelse (4. oktober 2005)

 

Finansministeren (Thor Pedersen):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:

Forslag til finanslov for finansåret 2006.

(Lovforslag nr. L 2).

Lovforslaget er en uændret fremsættelse af det i august måned fremsatte finanslovforslag (L175), jf. Folketingets forhandlinger s. 8032 i tillæg A. Lovforslaget blev 1. behandlet den 6. september 2005.

Finanslovforslaget består af et hovedbind og to anmærkningsbind.

Hovedbindet består af finanslovforslagets tekst, anmærkninger til fællesparagraffer samt en redegørelse for budgettekniske retningslinier for dets udformning. Der indgår desuden forskellige hjælpemidler i form af bl.a. ordforklaringer, opslagsvejledning og stikordsregister.

De to anmærkningsbind indeholder detaljerede oplysninger om de enkelte konti i hovedbindet, herunder de budgetteringsforudsætninger der er anvendt.

I tilknytning til finanslovforslaget er i august udgivet en budgetoversigt, der indeholder en redegørelse for finanslovforslagets udgiftspolitiske retningslinier. Endvidere er udgivet en pjece med en kortfattet beskrivelse af hovedindholdet i forslaget, samt Økonomisk Redegørelse.

Idet jeg tillader mig at henvise til dette materiale, indbyder jeg hermed Folketingets partier til samarbejde om finanslovforslaget for 2006.