§ 20-spørgsmål S 585 Om udviklingsministerens besøg i Kenya

Til: Udenrigsminister Per Stig Møller (KF)
Dato: 04-02-2008
Samling: 2007-08 (2. samling)
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 04-02-2008
Endelig besvarelse 03-03-2008
Spørgsmålets ordlyd:
Når udviklingsministeren aflyser sit besøg i Kenya, fordi hun ikke ønsker at blive bragt i en situation, hvor det kan mistolkes, at det officielle Danmark mødes med det officielle Kenya, er det så udtryk for en ny - velkommen - og langt mere kritisk linie fra regeringens side, og kan vi forvente, at denne linie også vil blive anlagt over for f.eks. Kina i forbindelse med de forestående Olympiske Lege, eftersom Kina er notorisk kendt for brud på menneskerettighederne og civile rettigheder i f.eks. Tibet, og over for andre mindretal?
Skriftlig begrundelse:
Ingen
Dokumentdato: 04-02-2008
Modtaget: 04-02-2008
Omdelt: 04-02-2008

Når udviklingsminister Ulla Tørnæs aflyser sit besøg i Kenya, fordi hun ikke ønsker at blive bragt i en situation, hvor det kan mistolkes, at det officielle Danmark mødes med det officielle Kenya, er det så udtryk for en ny - velkommen - og langt mere kritisk linie fra regeringens side, og kan vi forvente, at denne linie også vil blive anlagt overfor f.eks. Kina i forbindelse med de forestående Olympiske Lege, eftersom Kina er notorisk kendt for brud på menneskerettighederne og civile rettigheder i f.eks. Tibet, og overfor andre mindretal?

Når udviklingsminister Ulla Tørnæs aflyser sit besøg i Kenya, fordi hun ikke ønsker at blive bragt i en situation, hvor det kan mistolkes, at det officielle Danmark mødes med det officielle Kenya, er det så udtryk for en ny - velkommen - og langt mere kritisk linie fra regeringens side, og kan vi forvente, at denne linie også vil blive anlagt overfor f.eks. Kina i forbindelse med de forestående Olympiske Lege, eftersom Kina er notorisk kendt for brud på menneskerettighederne og civile rettigheder i f.eks. Tibet, og overfor andre mindretal? (pdf-version)
Html-version