Europaudvalget (EUU) Alm. del

Samling: 2009-10

Europaudvalget, Alm. del spørgsmål 124

Ministeren bedes oversende et notat, der beskriver de alternative scenarier, som man kan forestille sig for Danmarks deltagelse i EU's samarbejde om retlige om indre anliggender efter ikrafttrædelsen af Lissabontraktaten - det være sig i form af ændring af retsforbeholdet til en opt-in model, en total afskaffelse af retsforbeholdet samt andre teknisk mulige løsninger. I den forbindelse bedes ministeren beskrive hvorledes man - i tilfælde af, at retsforbeholdet erstattes af en opt-in ordning - rent praksis vil forholde sig til en dansk udvælgelse af de retsakter, der allerede er vedtaget i EU på tidspunktet for forbeholdets ændring. Ministeren bedes i samme notat vurdere konsekvenserne af de forskellige løsninger på sigt samt vurdere, hvordan løsningen vil fungere i praksis.
Dato: 01-10-2010
Status: Endeligt besvaret
Emne: Danmark og EU, forbehold, retlige anliggender
Dokumentdato: 01-10-2010
Modtaget: 01-10-2010
Omdelt: 04-10-2010

Spm. om oversendelse af et notat, der beskriver de alternative scenarier, som man kan forestille sig for Danmarks deltagelse i EU's samarbejde om retlige om indre anliggender efter ikrafttrædelsen af Lissabontraktaten - retsforbeholdet til en opt-in model, en total afskaffelse af retsforbeholdet samt andre teknisk mulige løsninger, til udenrigsministeren, kopi til justitsministeren

Spm. om oversendelse af et notat, der beskriver de alternative scenarier, som man kan forestille sig for Danmarks deltagelse i EU's samarbejde om retlige om indre anliggender efter ikrafttrædelsen af Lissabontraktaten - retsforbeholdet til en opt-in model, en total afskaffelse af retsforbeholdet samt andre teknisk mulige løsninger, til udenrigsministeren, kopi til justitsministeren (pdf-version)
Html-version
Spørgsmål 124 på EUU alm. del (pdf-version)
Html-version