Meddelelse fra Kommissionen om en fællesskabsstrategi til forebyggelse af naturkatastrofer og menneskeskabte katastrofer

Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg og Regionsudvalget: En fællesskabsstrategi til forebyggelse af naturkatastrofer og menneskeskabte katastrofer

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Meddelelse
KOM20090082 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
23.02.2009
Dokumenttype:
Meddelelse
Procedurenummer:
COM/2009/0082
EU's databaser om forslaget

Målet med Kommissionens meddelelse er at igangsætte en proces, som bl.a. skal føre til en identifikation af tiltag, der vil kunne inkluderes i en fællesskabsstrategi, som bygger videre på eksisterende tiltag, der er vedtaget på europæisk niveau.

i meddelelsen konstaterer Kommissionen, at medlemsstaterne allerede i varierende grad har indført foranstaltninger for at forebygge katastrofer. I meddelelsen understreges det således, at yderligere handling på fællesskabsniveau bør komplementere nationale handlingstiltag og bør fokusere på områder, hvor en fælles tilgang er mere effektiv end separate nationale tilgange. EU kan bl.a. søge at reducere påvirkningen af grænseoverskridende katastrofer inden for EU ved at:

  • skabe vilkårene for at udvikle vidensbaserede katastrofeforebyggelsesstrategier på alle foranstaltninger
  • sammenkæde aktører og strategier på alle katastrofehåndteringens stadier
  • udnytte bestående instrumenter mere effektivt i forbindelse med katastrofeforebyggelse

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".