§ 20-spørgsmål S 1654 Om undertrykkelse af tibetanerne.

Til: Udenrigsminister Villy Søvndal (SF)
Dato: 13-01-2012
Samling: 2011-12
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 13-01-2012
Endelig besvarelse 18-01-2012
Spørgsmålets ordlyd:
Vil udenrigsministeren, sådan som den britiske udenrigsminister, William Hague, har gjort det, over for den kinesiske regering rejse spørgsmålet om, at flere munke i Tibet har sat ild til sig selv i protest mod den kinesiske undertrykkelse af den tibetanske befolkning, og vil udenrigsministeren fremadrettet sikre, at Danmark markerer sin afstandtagen fra undertrykkelse af tibetanere?
Skriftlig begrundelse:
Den britiske udenrigsminister, William Hague, har i et svar i det britiske underhus tilkendegivet, at han har rettet henvendelse til de kinesiske myndigheder i lyset af en stribe selvafbrændinger, som tibetanske munke har foretaget i protest mod det kinesiske regimes undertrykkelse af Tibet.
Dokumentdato: 13-01-2012
Modtaget: 13-01-2012
Omdelt: 13-01-2012

Vil udenrigsministeren rejse spørgsmålet om, at flere munke i Tibet har sat ild til sig selv i protest mod den kinesiske undertrykkelse af den tibetanske befolkning over for den kinesiske regering, sådan som den britiske udenrigsminister, William Hague, har gjort det, og vil udenrigsministeren fremadrettet sikre, at Danmark markerer sin afstandtagen fra undertrykkelse af tibetanere?

Vil udenrigsministeren rejse spørgsmålet om, at flere munke i Tibet har sat ild til sig selv i protest mod den kinesiske undertrykkelse af den tibetanske befolkning over for den kinesiske regering, sådan som den britiske udenrigsminister, William Hague, har gjort det, og vil udenrigsministeren fremadrettet sikre, at Danmark markerer sin afstandtagen fra undertrykkelse af tibetanere? (pdf-version)
Html-version