§ 20-spørgsmål S 277 Om at overholde Havstrategidirektivets tidsfrister.

Til: Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V)
Dato: 26-11-2018
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 26-11-2018
Endelig besvarelse 03-12-2018
Spørgsmålets ordlyd:
Hvad er ministerens politiske begrundelse for igen at tilsidesætte Danmarks forpligtelser og undlade at overholde Havstrategidirektivets tidsfrister for fremsendelse af reviderede basisanalyser, beskrivelse af god miljøtilstand og reviderede miljømål?
Skriftlig begrundelse:
Danmark har konstant overskredet tidsfristerne for gennemførelsen af Vandrammedirektivet og Havstrategidirektivet. Det danske indsatsprogram for Havstrategidirektivet skulle således være iværksat i marts 2016, men det blev først offentliggjort i maj 2017. Danmark er derfor ikke taget med i Kommissionens vurdering af medlemsstaternes indsatsprogrammer under Havstrategirammedirektivet. Den 15. juli 2018 skulle regeringen have færdiggjort revision af basisanalyserne, beskrivelsen af god miljøtilstand og miljømålene for den danske gennemførelse af Havstrategien. Årsagen kan være manglende ressourcer i det reducerede ministerium, manglende politisk prioritering eller et ønske om at udskyde offentliggørelsen til et mere opportunt tidspunkt, f.eks. efter et valg. Ingen af disse begrundelser kan efter spørgerens mening retfærdiggøres af en ansvarlig regering. Regeringens selvopfundne nationale »miljømæssige råderum« i Kattegat, der skal udnytte, at regeringen anser Kattegat for at være underforurenet, vil næppe kunne godkendes af Kommissionen. Det er bl.a. derfor interessant for de rigtigt mange danskere, der er bekymret over etablering af nye havbrug i Kattegat og problemerne med de eksisterende havbrug, at få at vide, hvorfor regeringen holder igen med at give EU de nødvendige oplysninger og planer, som Danmark er forpligtet til.
Dokumentdato: 03-12-2018
Modtaget: 03-12-2018
Omdelt: 03-12-2018

Svar på spm. nr. S 277: Hvad er ministerens politiske begrundelse for igen at tilsidesætte Danmarks forpligtelser og undlade at overholde Havstrategidirektivets tidsfrister for fremsendelse af reviderede basisanalyser, beskrivelse af god miljøtilstand og reviderede miljømål?

Svar på spm. S 277 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 26-11-2018
Modtaget: 26-11-2018
Omdelt: 26-11-2018

Hvad er ministerens politiske begrundelse for igen at tilsidesætte Danmarks forpligtelser og undlade at overholde Havstrategidirektivets tidsfrister for fremsendelse af reviderede basisanalyser, beskrivelse af god miljøtilstand og reviderede miljømål?

Hvad er ministerens politiske begrundelse for igen at tilsidesætte Danmarks forpligtelser og undlade at overholde Havstrategidirektivets tidsfrister for fremsendelse af reviderede basisanalyser, beskrivelse af god miljøtilstand og reviderede miljømål? (pdf-version)
Html-version