Forslag til vedtagelse relevante for Europaudvalget

Din søgning gav 82 resultater
Vist pr. side: 25 50 100 200
Nr. Titel Fremsat af Fremsat under Samling

V 5

Folketinget opfordrer regeringen til at droppe planerne om en afvikling af den danske krone, som siden euroens introduktion har vist sig som en stærk valuta. Dansk økonomi klarer sig på alle områder langt bedre end landene tilsluttet euroen. Endvidere har eurolandenes store problemer i den verserende finanskrise vist, at euroen ikke er et sikkert projekt. Store eurolande som Frankrig, Italien og Tyskland, men også mindre som Grækenland, Portugal og Belgien har allerede brudt vækst- og stabiliseringspagten, mens Danmark og Sverige, der begge står uden for euroen, klarer sig langt bedre. På den baggrund finder Folketinget det utidigt at diskutere en afskaffelse af kronen til fordel for euroen og opfordrer derfor regeringen til at droppe de aktuelle planer. Skulle regeringen vælge at sidde dette råd overhørigt, insisterer Folketinget imidlertid på, at der afsættes en rum tid – gerne 6 måneder – til debat om spørgsmålet, således at der ikke tages forhastede beslutninger.

Morten Messerschmidt (DF)

F 9: Om eurosamarbejdet, F 12: Om euroen

2008-09

V 5

Folketinget konstaterer, at der nu foreligger et forslag til en ny EU-traktat, der indeholder en række væsentlige ændringer: - Øget indflydelse til de nationale parlamenter og Europa-Parlamentet og en ny mulighed for direkte borgerindflydelse. - Bestemmer om klimabeskyttelse og et nyt grundlag for energipolitik. - Styrkelse af den fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik. Folketinget konstaterer endvidere, at den nye traktat indebærer, at der er behov for, at der blandt Folketingets partier indgås en aftale om, bl.a. hvordan Danmark bør forholde sig til den nye EU-traktats muligheder for, at medlemslandene med enstemmighed senere kan beslutte, at man på visse områder overgår fra enstemmighed til kvalificeret flertal. Folketinget konstaterer endelig, at den nye EU-traktat med få ændringer svarer til forfatningstraktaten og opfordrer på denne baggrund regeringen til at udskrive en folkeafstemning om den nye traktat.

Villy Søvndal (SF)

F 1: Om Lissabontraktaten

2007-08 (2. samling)

V 4

Såfremt EU-landenes regeringskonference når til enighed om en ny EU-traktat, pålægger Folketinget regeringen at sikre afholdelse af en folkeafstemning om den nye EU-traktat.

Morten Messerschmidt (DF)

F 1: Om Lissabontraktaten

2007-08 (2. samling)

V 38

Folketinget pålægger regeringen at arbejde ud fra følgende retningslinjer i forbindelse med Euromed-samarbejdet: - Handelssamarbejdet skal tage udgangspunkt i de fattigere landes udviklingsbehov frem for EU's store selskabers ønsker om øgede markedsandele. - Når mennesker fra andre dele af verden arbejder i Danmark, skal dette arbejde foregå på danske løn- og arbejdsvilkår. Folketinget udtrykker sin positive holdning til kulturel og social udveksling mellem lande i EU og lande i Middelhavsområdet.

Rune Lund (EL)

F 14: Om The Euro-Mediterranean Partnership

2006-07

V 67

Folketinget betragter Tyrkiet som et ansøgerland til medlemskab i EU på linje med alle andre lande, der søger om EU-medlemskab. Derfor skal Tyrkiet leve op til de krav om menneskerettigheder og demokrati, som alle andre ansøgerlande skal leve op til. Folketinget mener, at Tyrkiet under de nuværende omstændigheder ikke kan blive medlem af EU. Det skyldes de manglende menneskerettigheder og militærets indflydelse på tyrkisk politik. Et stop for undertrykkelsen af kurderne og kurdernes sprog, kultur og medier er en helt central forudsætning for tyrkisk medlemskab af EU. Folketinget vender sig kraftigt i mod de kræfter i Danmark, herunder Dansk Folkeparti, der prøver at puste til fremmedhad og fremmedhetz i debatten om tyrkisk medlemskab af EU.

Rune Lund (EL)

F 13: Om EU's optagelsesforhandlinger med Tyrkiet.

2005-06

V 43

Nejflertallet i Frankrig og Holland betyder, at EU-forfatningen - både formelt og reelt - er faldet. På den baggrund opfordrer Folketinget regeringen til at tage initiativ til en grundlæggende folkelig debat om det internationale samarbejde i og uden for Europa. Udgangspunktet er et samarbejde, der omhandler menneskerettigheder, miljø, regler for minimumsselskabsbeskatning og andre grænseoverskridende udfordringer. - Krav til tjenesteydelsers kvalitet, normer og udførelse defineres af nationale regler. - Offentlige serviceydelser som uddannelse, sundhed, post, energi, vand m.v. kan ikke underlægges krav om liberalisering/privatisering eller harmonisering. - Ansatte, der udstationeres eller på anden måde arbejder i et andet land end det, de er statsborgere i, skal altid arbejde mindst efter værtslandets løn- og arbejdsvilkår. Til kontrol heraf har fagforeninger en lovbestemt adgang til alle arbejdspladser, hvor der arbejder udenlandske ansatte. - Ethvert land kan stille krav til varers kvalitet og indhold i overensstem-melse med nationale regler. - Alle planer om militariseringen af EU skal skrottes. I stedet igangsættes nedrustning.

Per Clausen (EL)

F 18: Om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation.

2004-05 (2. samling)

V 25

Folketinget finder, at debatten forud for folkeafstemningen i 2006 om forslaget om en ny EU-forfatningstraktat bør forbedres gennem et omfattende oplysningsarbejde og derfor beslutter Folketinget, - at der skal afsættes yderligere 25 millioner kr. til debat og oplysning i perioden frem til folkeafstemningen, og at disse midler skal fordeles med ligelig adgang for ja-sigere og nej-sigere - samt at der skal gennemføres en husstandsomdeling af forslaget om en ny forfatningstraktat

Keld Albrechtsen (EL)

F 14: Om et nationalt kompromis om EU-forfatningstraktaten.

2004-05 (1. samling)

Din søgning gav 82 resultater
Vist pr. side: 25 50 100 200